TraderCentrum.hu » Bejegyzés » Te mit használsz?

Te mit használsz?

2016.11.29.

Ahhoz, hogy sikeres kereskedők legyünk, elengedhetetlen néhány eszköz. És itt nem nagy dolgokra gondolok.

Ez a bejegyzés most nem az elemzésről szól. Továbbiakban persze ezekről lesz szó, de hosszú idő után újra egy felvezetőtszeretnék írni.

A daytrade során szinte elengedhetetlen, hogy pár dologgal megkönnyítsük a kereskedésünket. Nálam sincs ez másképpen. Ahhoz képest, hogy én, amit jelenleg üzemeltetek stratégiát (egy lecsupaszított Victory tulajdonképpen, de ez a Victory-ra is igaz), ahhoz néhány segédeszközt érdemes használni. Persze kellenek a nagy monitorok, amiken látjuk a grafikonokat, egy megfelelő asztali gép, de sokszor egy laptop is megfelel. 

A segédprogramok azok, amikkel igazán tudunk könnyíteni a kereskedéseken. Sokszor muszáj ezeket fejlesztenünk is. 

A következő bejegyzésekben ezekről lesz szó. Na, és persze a kereskedéstechnikai részekről. De néha egy kis pszichológiát is szeretnék belecsempészni, mert tudom, az elemzésekre kíváncsiak a legtöbben, de az igazság az, hogy a pszichológiáról szól főleg ez a szakma. Aztán mindent túl is lehet bonyolítani, de ez nem célom.

Addig is itt egy kép, hogy miért jó a TC_Csilingel: ha egyszerre napközben több árfolyamot nézünk, a téglalapok érintésekor, vagy belezárásakor adott időtávon, jelez nekünk hanggal, felugróablakkal.