TraderCentrum.hu » Cikkek » A levadászhatatlan stop

A levadászhatatlan stop

2013.05.30.

Ez már mindennek a teteje! Nem is értem! A többi brókercégnél egyáltalán nincs is ott az a tüske! Ami az én brókeremnél pont a stopomig szúrt le! 35 pontos különbség, két brókercég árfolyama közt! Te szó nélkül elmennél emellett?

Az elmúlt nyáron végre megértettem, hogyan is került a chartomra az a tüske. Akkor jutottam hozzá ehhez a bennfentes videóhoz. Az "üldözött felvételhez". Aminek a YouTube-on csak pár perces élettartam jutott. Ez a felvétel mutatja be azt a szoftvert működés közben, ami a Te stopjaidat is levadássza! Engem mérhetetlenül felháborított, hogy egyes brókerek milyen eszközöket képesek bevetni azért, hogy lenyúlják az ügyfél pénzét. Ha nem lenne elég a harc magaddal és a piaccal, akkor még arra is figyelned kell, hogy a saját brókered ne legyen az ellenséged! Ezen felbuzdulva mélyebben belevetettem magamat a témába. Arra kerestem megoldást, hogy mit tehetünk a brókercégek megannyi "turpissága" ellen. A legrosszabb az egészben, hogy ezen turpisságok nagy része annyira el van dugva, hogy észre sem veszed – robotos segédletek nélkül. De szerencsére azért nem vagyunk teljesen védtelenek.
Engedd meg, hogy beavassalak a részletekbe!

A magyar traderek 85%-a Market Maker, 15%-a STP típusú brókercégnél nyitotta első éles számláját. Ez derült ki, amikor megkérdeztük az általunk szervezett Trader's Night közönségét.

Egyedül az STP viszi ki a kötéseinket a bankközi piacra. Persze ő is csak a különbséget. Azaz 8 lot longból és 5 lot shortból, amit nála egyszerre bekötnek, csak 3 lot long kerül ki a bankközi piacra. A többit egymással fedezi. Az STP a kötések utáni jutalékból él, amit viszont mindenkitől beszed.
Market Maker az a bróker, aki egyáltalán nem viszi ki a kötéseket a bankközi piacra. Tehát amikor nyersz, akkor a brókercég pénzét csapolod meg. A derivatív piac egy nulla végösszegű játék, tehát ha nyersz, valakinek veszítenie kell. Nos, udvariasan fogalmazva a Market Maker cégeknek hosszabb távon nem áll érdekükben nyerni hagyni Téged!

Miért választja mégis a kezdők 85%-a a MM-t? Mert a megfontolt kezdő miniszámlával indul. Ahol nincs számlanyitási minimum, és kis lotokat is lehet kötni. Ezek klasszikusan MM tulajdonságok. Aztán a nagy tőkeáttét és a kis spread végképp ámulatba ejti az újoncokat…
De az igazság az, hogy ezzel csak a kapzsiságunkat akarják feltüzelni! Nagyobb tőkét mozgatva gyorsabban bukik a kezdő. És ez az igazi biznisz a Market Makereknek! Mert a sok kezdő trader vesztesége tisztán az ő bevételük! Valójában nem is a jutalékra, hanem a tőkédre hajtanak. Tisztelet a ritka kivételnek!
A turpisság ott kezdődik, amikor majd elkezdesz nyerni. Amikor átkerülsz a "profit forrás"-ból a "kártevők" kategóriába. Na akkor hívod ki magad ellen a Dealing Desket, a brókercégek fegyverarzenáljának csúcsát. Most megmutatom neked, milyen aljas módszerekre képesek a brókerek, hogy elérjék a céljukat. Indítsd el ezt a videót, és megismerheted a stopvadász brókerek legrejtettebb titkait!

Látod? Ilyen egyszerű ez az egész! A brókercégnél tárolódik a stopod. Azaz pontosan tudják, hogy hol van. Fogják a Dealing Desket, bepötyögik hol legyen a kanóc teteje, és pakk! A stopod helyén megjelenik egy kanóc. Átrajzolódik a chartod: volt pozíció, nincs pozíció!
A szörnyű az egészben, hogy ezt legálisan megtehetik. Észrevetted már, hogy aláíratták veled, hogy ők nem felelősek az árfolyam valódiságáért? Igen, olvasd csak vissza az apró betűs részt, amit számlanyitáskor elfogadtál! Az árfolyam valódiáságáról szól!

De akkor mit lehet tenni? Ez azért elég rosszul hangzik ugye!
Szerencsére vannak azért olyan lehetőségek a felvilágosult traderek kezében, amivel leleplezhető egy álnok bróker, és megakadályozható a stopvadászat. A megoldás tehát, hogy használj olyan stopot, amit nem lát a brókered! Ismeretlen célpontra lényegesen nehezebb vadászni! Ha megfelelő rejtőzködő technikával vagy felszerelve, olyannal, ami még a Dealing Deskről is információval lát el téged, akkor egyszerűen Te leszel helyzeti előnyben velük szemben.
Lehet, hogy nem is tudtad, de amíg a brókered mindent tud a megbízásaidról, addig egyáltalán nem látja a chartra rajzolt vonalaidat. Ezt kihasználva programoztam neked egy stopot helyettesítő robotot, ami bezárja a pozíciódat, ha az árfolyam eléri a kitüntetett vízszintes vonaladat. Neked csak annyi a dolgod, hogy mindig oda húzd ezt a vonalat, ahova a stopodat raknád.

A brókercég így csak annyit lát, hogy stop nélkül vitézkedsz. Azaz még egy berajzolt tüskével sem tud igazából „kiszúrni” veled. Ráadásul ennek a kis expertnek köszönhetően még az is hamar kiderül, ha megbízhatatlan a brókercéged. Mert innentől kezdve már csak egy dealing deskelési lehetőség maradt neki veled szemben. Ha viszont ezt bevetik ellened, akkor erről pontosan tájékoztat téged a Láthatatlan stop.
Sajnos minden pozíciózárási kísérletet elutasíthat a bróker. Sokszor észre sem veszed, amikor rosszabb helyen engednek csak zárni. Jó hír viszont, hogy a Láthatatlan stop mindig mutatja, ha megkárosítanak. Ahogy eléri az árfolyam a stopod helyén levő vonalat, a robot bezárja a pozíciót. Ha a bróker nem engedné, akkor ezt a Láthatatlan stop érzékeli. Ilyenkor iszonyatos gyorsasággal addig próbálkozik zárni, amíg sikerrel nem jár. Ekkor viszont kiírja, hogy hányszor akadályozta meg a bróker a zárást. Sőt, azt is kiírja, hogy ezzel hány $-t sikerült lehúznia rólad. Ezzel az eszközzel pontosan képben lehetsz, hogy az általad választott bróker ügyfél, vagy profit centrikus.
Ha többször rajta kapod őket, hogy „dealing deskelnek”, akkor a következő a teendő:

1., Megpróbálhatod visszaigényelni a károdat. A Láthatatlan stop által  kijelezett „turpisságoknak” mind nyoma van a log fájlban. Ezért érdemes a „brókercég mappája/logs” mappában lévő naplózott történéseket bizonyítékul csatolni. De tudd, hogy jogilag sajnos nem neked lesz igazad. Mert elfogadtad azt a szerződést, ami őket védi ebben a szituációban. Innentől kezdve csak a brókercég korrektségétől függ, hogy visszakapod-e a pénzedet.

2., De a legjobb, amit egy ilyen céggel tehetsz, hogy szívbaj nélkül otthagyod őket, azonnal! Itt az ideje, hogy átmenj egy olyan brókerhez, aki nem használ ilyen alattomos eszközöket.

Az, hogy milyen céget érdemes választanod, az tőke és stratégia függő.
De általánosságban igaz, hogy régóta működő, nagy ügyfélbázissal rendelkező cégnél érdemes kereskedni. Ami lehetőleg egy szigorúbb felügyeleti szerv alá tartozik. Mindez lényegesen csökkenti a pénzed eltűnésének kockázatát.
Kiemelten fontos, hogy 100%-ban teljesüljenek a megbízásaid! És lehetőleg azonnal, a pillanatnyi árfolyamon. Az orderek teljesülését viszont csak az tapasztalhatja meg, aki már éles számlán teszteli az adott brókercéget. Ezért érdemes még számlanyitás előtt végigkérdezned a trader ismerőseidet, hátha van már valakinek tapasztalata a kiszemelt brókercégről. A legjobb, ha olyan közeli ismerőst találsz, aki utalt is már haza nyereséget az adott cégtől. És őszintén beavat téged abba, hogy mennyire megbízható a cég, mennyire hagyják nyerni az ügyfelet. 

De akárhogy is választottad ki az új brókercéget, érdemes fenntartásokkal kezelni őket. Egy kis egészséges gyanakvás sohasem árt, érdemes folyamatosan szemmel tartani őket. Mert tökéletes brókercég nincsen. Ezért mindenképpen Láthatatlan stoppal felszerelve indulj neki az új kalandnak! Így nem kell azon aggódnod, hogy mikor „szúr ki” veled a brókered. Hogy valóban csak a kereskedésre tudj koncentrálni, most a kezedbe adom a Láthatatlan stopot. Ingyen, és időkorlát nélkül használhatod majd a számládon, akár már 3 perc múlva.

Kattints ide a Láthatlan stop letöltéséhez >>> 

 

Tetszett a cikk? Ajánld egy ismerősödet!

Név 1*:
E-mail cím 1*:
Név 2:
E-mail cím 2:
A Te neved (Erre a névre fogunk a hivatkozni):