TraderCentrum.hu » Bejegyzés » Kötés 2.0

Kötés 2.0

2013.07.08.

Most nézzünk meg egy másik, kicsit másfajta kötést!

USDJPY a devizapárunk. Itt szépen lassan felfelé araszol a devizapár, így a longokat keressük az órás grafikonokon. Szerdán, július harmadikán volt egy szép beszálló, ami túlképp péntek estére csinálta meg a Fibo 138,2-őt. Ez abból a szempontból az előző bejegyzésben tárgyalt kötés kontrasztja, hogy ha adunk időt, akkor is megcsinálja a célárát a devizapár, ha nem is annyira látványosan. Sokan merészkednek az ilyen kötésektől, de ha megvan a riasztórendszerünk, ugyanúgy érdemes ezeket is bekötni és végig követni.

A jel szintén adott volt tehát:

Napos szintről fordulunk felfele, hosszú alsó kanócos gyertya, és egymást követő longirányú gyertyák. Zavaró lehet a nagy zuhanás megelőzően, viszont az, hogy napos szintről pipre pontosan (kék téglalap), valamint a gyertyajelek miatt érdemes lehetett bekötni! A főtrendvonalról való felpattanás nagyon fontos momentum (sárga dferde vonal)! A kék nyíl is még a nagyobb fehér gyertya előtti gyertyára mutat! Ha egy órával később kötjük, az RR-értéke nagyon leromlik, így csak akkor volt érdemes beszállni, ráadásul szűk stoppal lehetett mindezt, ezért pláne nem lehetett kihagyni!

Célár pedig 120 pontra volt, Fibo 138,2! Fontos még, hogy a főtrendvonalunkról mindig csak felfele pattant az árfolyam! Jó kis támaszték volt!